Кметът на Забърдо Валентин Черпоков подготвя голям курбан на главния

...
 Кметът на Забърдо Валентин Черпоков подготвя голям курбан на главния
Коментари Харесай

Очакват президента на курбан в Забърдо против жертвите по пъ...

 Кметът на Забърдо Валентин Черпоков приготвя огромен курбан на основния път Смолян – Пловдив срещу произшествия. На събитието, което ще се организира на 30 декември, се чака да дойде президентът Румен Радев, заяви самият локален властник. Черпоков провежда курбана за 16-та поредна година. Освен храната, на всички преминаващи по основния път ще се раздават и фланелки и шапки със признака на мира.



Монументът Гълъб на мира е най-новата атракция на родопското село. Тя бе направена от 250 военни каски по концепция на Черпоков и беше сложена пред входа на Забърдо по Гергьовден тази година. На облеклата, които ще се раздават, признакът е комбиниран с апел: " Мир по пътищата на България! ".



Събитието се чака да бъде благословено от Негово преосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Поканени са и всички политици, кметове и шефове на институции от двете области Смолян и Пловдив. Пътят от Смолян до Асеновград от десетилетия се слави като Пътят на гибелта, защото е единственият път към района, пренатоварен е, а в региона единственият превоз е на колела. Днес на разклона на основния път за Забърдо беше инсталирана голяма реклама на селото с всички атракции и последната – признака на мира.

„ Искам да се помолим дружно за по-малко жертви по пътищата през новата 2023 година. Фланелите и шапките са направени в Истанбул, благодарение на изселника Бат Сали от Асеновград ", изясни Черпоков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР